
Ingredienser:
- 300 g Hvetemel
- 300 g Sammalt hvete, fin
- 2 ts Bakepulver
- 1 ts Natron
- 2 ss Sukker
- 1 ts Salt
- 1 Egg
- 450 g Yoghurt naturell
- 1 dl Melk
- 70 g Smør
1. Bland de tørre ingrediensene i en stor bakebolle.
2. Pisk egg, yoghurt, melk og smeltet smør sammen og tilsett blandingen i bakebollen sammen med det tørre. Rør godt til det blir en myk deig.
3. Legg deigen på et bord med litt mel på, elt den godt og form den til en ganske stor bolle - legg den deretter på bakeplaten og lag et fint flott kryss eller annet mønster med en kniv.
Stek brødet midt i ovnen ved 190Cº til det er gyllenbrunt, ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar