søndag 9. november 2008

Skoleboller.


Dette trenger du:
  • 50 g gjær
  • 125 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • ca 1,5 liter hvetemel
  • 1 pakke ferdig vaniljekrem (feks. piano)
  • Kokos
  • Melis

Slik gjør du:
1. Smelt smør og bland med melk. Varm til blandingen blir fingervarm, og ha gjæren i væsken. Rør rundt. Bland i egget og de tørre ingrediensene, og rør til deigen blir fast. Forhev under et forkle i bakebollen i 30 - 40 minutter.
2. Ta deigen på et bord, det kan være lurt å ha litt mel under slik at den ikke fester seg fast i bordet. Kna deigen slik at den blir fast og fin, og form boller som du setter på en stekeplate. Det er lurt å ha litt avstand mellom bollene. Etterhev i 30 minutter.
3. Lag en fordypning i midten av vær bolle og ha vaniljekrem i. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl bollene på en rist.
4. Lag melisglasur og ha det på bollene. Strø på kokos.

Ingen kommentarer: