
Dette trenger du:
- 50 g gjær
- 125 g smør
- 5 dl melk
- 1 egg
- 1,5 dl sukker
- 2 ts kardemomme
- ca 1,5 liter hvetemel
- 1 pakke ferdig vaniljekrem (feks. piano)
- Kokos
- Melis
Slik gjør du:
1. Smelt smør og bland med melk. Varm til blandingen blir fingervarm, og ha gjæren i væsken. Rør rundt. Bland i egget og de tørre ingrediensene, og rør til deigen blir fast. Forhev under et forkle i bakebollen i 30 - 40 minutter.
2. Ta deigen på et bord, det kan være lurt å ha litt mel under slik at den ikke fester seg fast i bordet. Kna deigen slik at den blir fast og fin, og form boller som du setter på en stekeplate. Det er lurt å ha litt avstand mellom bollene. Etterhev i 30 minutter.
3. Lag en fordypning i midten av vær bolle og ha vaniljekrem i. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl bollene på en rist.
4. Lag melisglasur og ha det på bollene. Strø på kokos.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar