
ingredienser:
- 125 g smør
- 4 dl sukker
- 2 ts vaniljeessens (kan også være vaniljesukker. Fungerer like godt det.)
- 2 store egg
- 2,5 ts bakepulver
- 6 dl hvetemel
- 3 dl melk
fyll:
- 1 pk. Ballerinakjeks.
- 100 g kokesjokolade/melkesjokolade
- 40 g hvetemel
- 60 g smeltet smør
Slik gjør du:
1. Pisk smør og sukker sammen til en myk smørkrem. Deretter pisker du inn vaniljeessensen/sukkeret og eggene (ta ett om gangen).
2. Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og ha det i deigen vekselsvis med melken.
2. Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og ha det i deigen vekselsvis med melken.
3. Hakk opp kjeksen og sjokoladen i biter, og bland det med mel og smeltet smør.
4. Ha i halvparten av deigen i en rund form, og ha på 3/4 av kjeksblandingen.
5. Ha resten av deigen over kjekstingen, og ha siste rest av kjeksblandingen på toppen av kaka.
5. Ha resten av deigen over kjekstingen, og ha siste rest av kjeksblandingen på toppen av kaka.
Steikes på 175 grader nederst i ovnen i... ca. 45 - 60 minutter. Avkjøl, og ta den ut av formen når den er helt kald.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar