søndag 2. november 2008

Annikas ballerinakjekskake.


ingredienser:
  • 125 g smør
  • 4 dl sukker
  • 2 ts vaniljeessens (kan også være vaniljesukker. Fungerer like godt det.)
  • 2 store egg
  • 2,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 3 dl melk
fyll:
  • 1 pk. Ballerinakjeks.
  • 100 g kokesjokolade/melkesjokolade
  • 40 g hvetemel
  • 60 g smeltet smør
Slik gjør du:
1. Pisk smør og sukker sammen til en myk smørkrem. Deretter pisker du inn vaniljeessensen/sukkeret og eggene (ta ett om gangen).
2. Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og ha det i deigen vekselsvis med melken.
3. Hakk opp kjeksen og sjokoladen i biter, og bland det med mel og smeltet smør.
4. Ha i halvparten av deigen i en rund form, og ha på 3/4 av kjeksblandingen.
5. Ha resten av deigen over kjekstingen, og ha siste rest av kjeksblandingen på toppen av kaka.

Steikes på 175 grader nederst i ovnen i... ca. 45 - 60 minutter. Avkjøl, og ta den ut av formen når den er helt kald.

Ingen kommentarer: