
Dette trenger du til 24 stk:
- 1 liter hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 2 egg
- 150 g smør
- 5 dl melk
- 1 dl sukker
- Smelt smørret i en kasserolle, og tilsett melken. Varm til det blir lunket, og rør ut gjæren.
- Bland alt det tørre i en bolle, og tilsett egg og væsken.
- Elt til det blir en fast og smidig deig, og legg til heving i 60 minutter.
- Trill boller av deigen, og legg til etterheving i 30 minutter.
- Pensle med egg, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 - 12 minutter, til bollene er blitt gylne.
- Avkjøl på rist.
2 kommentarer:
Bruker du 2 egg i deigen, eller 1 i deigen og 1 til pensling
2 i deigen og 1 til pensling.
Legg inn en kommentar