fredag 7. november 2008

Bananbiter.


Dette trenger du:
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 200 g smør
  • 1 dl melk
  • 3 bananer
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 plate kokesjokolade som du grovhakker
Glasur:
  • 100 g kokesjokolade
  • 25 g smør
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis, og mos bananene med en gaffel. Deretter har du bananene sammen med eggedosisen. Smelt smøret i en kasserolle, og ha i melken - deretter har du det i bakebollen. Ha i det tørre, og rør til en glatt røre. Ha i hakket kokesjokolade.
Ha deigen i en liten langpanne som er smurt, eller dekket med bakepapir. Stek på nederste rille i ovnen, 180°C i 40 min.

2. Slik lager du glasur: Ha alle ingrediensene i en liten kjele på svak varme, og rør rundt. Den skal koke litt, og når smøret og sjokoladen er smeltet tar du kjelen av pannen og avkjøler den til den får en kremet konsistens, før du smører glasuren ut over kaken. Skjær kaken i biter og server!

Ingen kommentarer: