
Dette trenger du:
- 1 kg hvetemel.
- 1 pk tørrgjer
- 1,5 dl olivenolje
- 4 hvitløksbåter
- 4 dl lunket vann (37 c)
- 2 ts salt
- oliven, egg til pensling.
Slik gjør du:
- Skrell og finhakk hvitløken.
- Elt mesteparten av melet, olje, hvitløk, salt og vann sammen. Ha i mer mel hvis deigen blir for laus.
- Del deigen i tre like store deler, og la dem forheve i 30 minutter under en kopphandduk på kjøkkenbenken.
- Deretter kjevler du ut deigen, legger brødene på et bakepapir og pensler dem med eggeplomme og vann.
- Plasser sorte oliven på toppen (hvis ønskelig) og dytt dem litt ned i deigen. Dette kan sløyfes.
- Etterhev i 40 minutter og ha over litt olivenolje og salt på toppen før du steker det i ovnen.
- Stekes på midterste rille på 225 grader i 15 - 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar