torsdag 20. november 2008

Fougasse.


Dette trenger du:
  • 1 kg hvetemel.
  • 1 pk tørrgjer
  • 1,5 dl olivenolje
  • 4 hvitløksbåter
  • 4 dl lunket vann (37 c)
  • 2 ts salt
  • oliven, egg til pensling.

Slik gjør du:
  1. Skrell og finhakk hvitløken.
  2. Elt mesteparten av melet, olje, hvitløk, salt og vann sammen. Ha i mer mel hvis deigen blir for laus.
  3. Del deigen i tre like store deler, og la dem forheve i 30 minutter under en kopphandduk på kjøkkenbenken.
  4. Deretter kjevler du ut deigen, legger brødene på et bakepapir og pensler dem med eggeplomme og vann.
  5. Plasser sorte oliven på toppen (hvis ønskelig) og dytt dem litt ned i deigen. Dette kan sløyfes.
  6. Etterhev i 40 minutter og ha over litt olivenolje og salt på toppen før du steker det i ovnen.
  7. Stekes på midterste rille på 225 grader i 15 - 20 minutter.

Ingen kommentarer: