
Dette trenger du til ca 30 stykker:
Til deigen:
- 6 dl grov sammalt hvete
- 6 dl Hvetemel
- 1 pk Tørrgjær
- 2 ss Olivenolje
- 1 ts Salt
- 4 dl Vann (lunket)
- 1 pk skinke (Gilde, fjordland etc.)
- 1 Hvitløkbåt
- 2 ss Olivenolje
- 3 ss Tomatpuré
- 1 boks Hakkede tomater
- 1 Gulrot
- Raspet hvitost
- 1 ts Oregano/ pizzakrydder
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Bland alt det tørre til deigen i en bakebolle, og varm vannet til det blir lunket eller fingervarmt. Ha vannet og oljen i bakebollen sammen med det tørre.
- Elt til en jevn deig, og sett til heving i 40 minutter.
- Finhakk hvitløken og ha den i en gryte sammen med litt olje. La den bli gyllen, og tilsett de hermetiske tomatene, tomatpure og finrevet gulrot. La det småkoke i 10 minutter.
- Skjær skinken i små biter.
- Kjevl deigen ut på et bord, og smør på tomatsausen. Fordel skinke og ost, og rull deigen sammen til en lang "pølse". Skjær i "biter", legg dem på et bakepapir og trykk dem litt flate.
- Stekes midt i ovnen på 225 grader i 12 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar