torsdag 20. november 2008

Pizzasnurrer.


Dette trenger du til ca 30 stykker:

Til deigen:
  • 6 dl grov sammalt hvete
  • 6 dl Hvetemel
  • 1 pk Tørrgjær
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 ts Salt
  • 4 dl Vann (lunket)
Til fyllet:
  • 1 pk skinke (Gilde, fjordland etc.)
  • 1 Hvitløkbåt
  • 2 ss Olivenolje
  • 3 ss Tomatpuré
  • 1 boks Hakkede tomater

  • 1 Gulrot
  • Raspet hvitost
  • 1 ts Oregano/ pizzakrydder
  • Salt og pepper

Slik gjør du:
  1. Bland alt det tørre til deigen i en bakebolle, og varm vannet til det blir lunket eller fingervarmt. Ha vannet og oljen i bakebollen sammen med det tørre.
  2. Elt til en jevn deig, og sett til heving i 40 minutter.
  3. Finhakk hvitløken og ha den i en gryte sammen med litt olje. La den bli gyllen, og tilsett de hermetiske tomatene, tomatpure og finrevet gulrot. La det småkoke i 10 minutter.
  4. Skjær skinken i små biter.
  5. Kjevl deigen ut på et bord, og smør på tomatsausen. Fordel skinke og ost, og rull deigen sammen til en lang "pølse". Skjær i "biter", legg dem på et bakepapir og trykk dem litt flate.
  6. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 12 minutter.

Ingen kommentarer: