søndag 2. november 2008

Hjemmelagde vårruller.


Dette trenger du til 12 stykker:
  • 2 gulrøtter, revet.
  • 1 løk
  • 1/2 kinakål, revet i småbiter.
  • 150 g bønnespirer
  • 1 boks mais
  • Litt tacosaus/ chillisaus.
  • 1 ss nøytral olje
  • 50 g agurk
  • 200 g kjøttdeig/svinekjøttdeig/kylling, hvis du vil lage med kjøtt.
  • 12 vårrullomslag. Disse får man kjøpt i internasjonale matbutikker.
Slik gjør du:
1.
Varm oljen i en wok eller kjele og rørestek løk i 2 minutter. Tilsett kjøttet, og rør til det er brunet. Det skal ikke være noen klumper, så hakk kjøttet godt. Tilsett gulrot, mais, agurk, chilisaus/tacosaus og blandt godt.
Avkjøl.
2. Legg vårrullomslagene i ett fuktig kjøkkenhåndkle, og ta ut ett omslag av gangen. La omslaget ligge med ett hjørne mot deg og fukt kantene med litt vann. Legg ca 1 ss av fyllet midt på omslaget. Brett det hjørnet du har liggende mot deg over midten av fyllet, og rull sammen. Fest omslaget med vann.

Vårrullene kan du steke i en dyp kjele med olje i ca tre minutter til de er gyllenbrune, i stekepanne til de er... gyllne - eller i ovnen på 180 C i 10 - 15 minutter. Server med salat, ris og soyasaus/salsa.

Hvis du bare vil lage 1 porsjon, gjør akkurat det samme - men reduser mengden grønnsaker.

Ingen kommentarer: