
Dette trenger du til 12 stykker:
- 2 gulrøtter, revet.
- 1 løk
- 1/2 kinakål, revet i småbiter.
- 150 g bønnespirer
- 1 boks mais
- Litt tacosaus/ chillisaus.
- 1 ss nøytral olje
- 50 g agurk
- 200 g kjøttdeig/svinekjøttdeig/kylling, hvis du vil lage med kjøtt.
- 12 vårrullomslag. Disse får man kjøpt i internasjonale matbutikker.
1. Varm oljen i en wok eller kjele og rørestek løk i 2 minutter. Tilsett kjøttet, og rør til det er brunet. Det skal ikke være noen klumper, så hakk kjøttet godt. Tilsett gulrot, mais, agurk, chilisaus/tacosaus og blandt godt.
Avkjøl.
2. Legg vårrullomslagene i ett fuktig kjøkkenhåndkle, og ta ut ett omslag av gangen. La omslaget ligge med ett hjørne mot deg og fukt kantene med litt vann. Legg ca 1 ss av fyllet midt på omslaget. Brett det hjørnet du har liggende mot deg over midten av fyllet, og rull sammen. Fest omslaget med vann.
Vårrullene kan du steke i en dyp kjele med olje i ca tre minutter til de er gyllenbrune, i stekepanne til de er... gyllne - eller i ovnen på 180 C i 10 - 15 minutter. Server med salat, ris og soyasaus/salsa.
Hvis du bare vil lage 1 porsjon, gjør akkurat det samme - men reduser mengden grønnsaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar