- 1 blomkål
- 1 brokkoli
- 2 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 6 dl melk
- 200 g soyapølser (Ica, Coop Obs!, helsekostbutikker)
- 4 dl revet hvitost
Slik gjør du:
- Rens og vask grønnsakene, og del dem opp i biter. Deretter koker du dem i en kasserolle til de blir møre, sammen med litt salt.
- Smelt smøret i en kjele på middels varme, og ha i melet. Rør godt, og la det småkoke i 2 minutter.
- Ta kjelen av varmen, og sett platen på det laveste. Tilsett melken, litt av gangen og rør med en visp underveis. Kok opp under omrøring og la det småkoke i 5 minutter. Ha deretter i halvparten av osten, og rør til det har smeltet. Ha i salt og pepper.
- Skjær soyapølsene i biter, og legg dem sammen med grønnsakene i en smurt illfast form. Ha sausen over, og strø resten av osten på toppen.
- Gratineres i ovnen på 250 grader i 5 - 10 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar