torsdag 1. januar 2009

Gratinert blomkål og brokkoligform.


Dette trenger du til 4 porsjoner:
  • 1 blomkål
  • 1 brokkoli
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 200 g soyapølser (Ica, Coop Obs!, helsekostbutikker)
  • 4 dl revet hvitost

Slik gjør du:
  1. Rens og vask grønnsakene, og del dem opp i biter. Deretter koker du dem i en kasserolle til de blir møre, sammen med litt salt.
  2. Smelt smøret i en kjele på middels varme, og ha i melet. Rør godt, og la det småkoke i 2 minutter.
  3. Ta kjelen av varmen, og sett platen på det laveste. Tilsett melken, litt av gangen og rør med en visp underveis. Kok opp under omrøring og la det småkoke i 5 minutter. Ha deretter i halvparten av osten, og rør til det har smeltet. Ha i salt og pepper.
  4. Skjær soyapølsene i biter, og legg dem sammen med grønnsakene i en smurt illfast form. Ha sausen over, og strø resten av osten på toppen.
  5. Gratineres i ovnen på 250 grader i 5 - 10 minutter.

Ingen kommentarer: