fredag 5. desember 2008

Gløggboller.


Dette trenger du:
  • 50 g gjær
  • 3 1/2 dl gløgg
  • 100 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl rosiner
  • 1 egg til pensling av bollene

Slik gjør du:
  1. Rør ut gjæren i lunken gløgg. Gløggen (den må være ferdig utspedd med vann) skal være fingervarm, det vil si ca 37 grader.
  2. Smuldre smøret i melet sammen med bakepulveret.
  3. Bland alt til en jevn deig, og ha i rosinene.
  4. Forhev under plast i 30 minutter - eller til deigen har blitt dobbelt så stor, og sett stekeovnen på 210 grader.
  5. Rull bollene og la dem etterheve i 20 minutter, før du pensler dem og steker dem midt i ovnen i 12 - 15 minutter.

Ingen kommentarer: