søndag 7. desember 2008

Julebrød.


Dette trenger du:
  • 250 g smør
  • 6 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 125 g sukker
  • litt salt
  • 2 ts kardemomme
  • 1 stor pakke rosiner
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du:
  1. Smelt smøret, ha i melken og rør ut gjæren i en lunkne væsken.
  2. Ha alt det tørre i en bakebolle, ha i melken og tilsett rosinene til slutt. Elt til det blir en jevn deig.
  3. Hev under plast til deigen blir dobbelt så stor - ca 40 minutter.
  4. Del deigen i to, og lag to runde boller. Legg dem på en bakeplate, trykk dem litt flate og la dem etterheve i 20 - 30 minutter. Pensle med egg.
  5. Stekes på nedereste rille i ovnen ved 200 grader i 35 - 40 minutter.

Ingen kommentarer: