søndag 18. januar 2009

Boboli - italiensk brød.


Dette trenger du:

  • 1 pakke gjær
  • 1/4 kopp vann
  • 2 1/4 kopp varmt vann
  • 6 ss olje ++
  • ca 5.5 kopper mel
  • 1 ts salt
  • fetaost
  • Krydder som f.eks timian, salt, rosmarin.

Slik gjør du:
  1. Rør ut gjæren i litt vann. Vannet må være fingervarmt.
  2. Bland sammen resten av ingrediensene, og tilsett vannet. Elt blandingen til det blir en smidig deig, og la deigen heve i 40 minutter.
  3. Del deigen i tre runde "boller", dryss på krydder og la dem etterheve i til dobbel størrelse.
  4. Pensle med olje, og skjær opp fetaost i biter som du legger på "rundingene".
  5. Stekes på nederste rille i 50 minutter.
  6. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: