søndag 18. januar 2009

Fylt paprika.


Dette trenger du til 4 porsjoner:
  • 1 hakket løk
  • 1 presset hvitløksbåt
  • 1 liten squash
  • 1 ss olivenolje
  • 4 tomater
  • 1 dl hønsebuljong
  • ½ ts paprikapulver
  • salt og nykvernet pepper
  • 4 store paprika
Slik gjør du:
  1. Fres løk og hvitløk til det blir gyllent, i olivenoljen. Det tar noen minutter.
  2. Flå tomatene ved å legge de i kokende vann til skinnet sprekker. Deretter drar du av skinnet med en kniv, og finhakker dem.
  3. Ha tomatene i en stekepanne sammen med terninger av squash, buljong og krydder. La stekepannen stå på platen på middels varme i ca fem minutter.
  4. Skjær av toppen på paprikaene, slik at det blir en "hatt". Fjern innholdet i dem, og fordel fyllet i paprikaene, og sett på hatten.
  5. Sett paprikaene i en smurt ildfast form, og ha i 1/2 dl vann i formen. Dekk til med aluminiumsfolie.
  6. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
  7. Server med brød! Det går også an å fylle paprikaene med kjøttdeig + grønnsaker, og ha fetaost til, for å få litt variasjon.

Ingen kommentarer: