skip to main |
skip to sidebar
Grove horn.
Dette trenger du til 16 stk:
- 4 dl hvetemel
- 4 dl sammalt hvete, gjerne grov.
- 1 ss sukker
- 1 ts kardemomme
- 60 g smør
- 3 dl melk
- 1 pk gjær
- 1 stk egg, sammenpisket til pensling
- Valmuefrø eller sesamfrø til pynt.
Slik gjør du:
- Bland det tørre i en bakebolle (mel, sukker og kardemomme).
- Smelt smøret i en kasserolle, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør ut gjæren i væsken, og sørg for å røre ut alle klumpene.
- Ha væsken sammen med det tørre, og elt til det blir en smidig deig. Hvis deigen blir klissete, kan du tilsette mer mel.
- La deigen forheve under plast i ca. 30 minutter.
- Kjevle rundinger og del hver runding i passe store trekanter, form horn og legg dem på et bakebrett dekt med bakepapir.
- Etterhev under plast i ca 40 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø og/eller sesamfrø på.
- Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar