søndag 18. januar 2009

Grove horn.


Dette trenger du til 16 stk:
  • 4 dl hvetemel
  • 4 dl sammalt hvete, gjerne grov.
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 60 g smør
  • 3 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 stk egg, sammenpisket til pensling
  • Valmuefrø eller sesamfrø til pynt.
Slik gjør du:
  1. Bland det tørre i en bakebolle (mel, sukker og kardemomme).
  2. Smelt smøret i en kasserolle, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør ut gjæren i væsken, og sørg for å røre ut alle klumpene.
  3. Ha væsken sammen med det tørre, og elt til det blir en smidig deig. Hvis deigen blir klissete, kan du tilsette mer mel.
  4. La deigen forheve under plast i ca. 30 minutter.
  5. Kjevle rundinger og del hver runding i passe store trekanter, form horn og legg dem på et bakebrett dekt med bakepapir.
  6. Etterhev under plast i ca 40 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø og/eller sesamfrø på.
  7. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: